Fra Korsør til London og Bruxelles
Hans Peter Geisler havde nærmest kun lige nået at justere kontorstolen og finde sin plads i Søfartsstyrelsen som ny fuldmægtig, da han fik muligheden for at rejse til FN’s Søfartsorganisation, IMO, i London for at bidrage til arbejdet med at få Danmark genvalgt til IMO’s bestyrelse. En plads, som giver international indflydelse og har stor betydning for Danmark som en af verdens førende skibsfartsnationer. ”Det var en hård, men også en spændende uge i London. Jeg fik kontakter fra hele verden. Og heldigvis endte det med, at Danmark genvandt sin plads i IMO’s bestyrelse”, fortæller Hans Peter, som netop havde søgt til Søfartsstyrelsen i Korsør for at bide skeer med globale problemstillinger.
Søgte det internationale
"Det var ikke tilfældigt, at Hans Peter netop søgte til Søfartsstyrelsen i Korsør - det handlede om at bide skeer med globale problemstillinger.
Jeg ledte efter et job med internationalt sigte, og hvor jeg har mulighed for at beskæftige mig med nogle af de helt store politiske dagsordener ude i verden. De kriterier opfylder Søfartsstyrelsen til fulde, i og med Danmark spiller så stor en rolle på den maritime scene, som vi gør."
I Søfartsstyrelsen er der mange muligheder for at forfølge et internationalt karrierespor, bl.a. gennem udstationering som national ekspert i EU. For Hans Peter har dette nu bragt ham til Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Mobilitet og Transport under den såkaldte NEPT-ordning. Her skal han i en periode på fem måneder arbejde med implementeringen af EU’s nye brændstofstandard for skibsfarten. "Et ophold i Bruxelles giver nye perspektiver og indsigt i nogle beslutningsprocesser, der kan være svære at lære på afstand – og så har jeg fået mulighed for at komme helt tæt på det internationale arbejde med omstillingen til klimaneutral skibsfart."
Plads til forskellighed
Søfartsstyrelsen er en arbejdsplads, hvor opgaverne spænder bredt, og hvor der hver dag samarbejdes på tværs af fx generalister, maritime eksperter og jurister om at få teknik, jura og politik til at gå op i en højere enhed. Det ser Hans Peter Geisler som et stort plus. "Det betyder, at vi har et tværfagligt arbejdsmiljø, og her er der i den grad plads til forskellighed. I Søfartsstyrelsen har jeg fået mange forskellige typer kolleger, oplevelser og kompetencer, som jeg ellers aldrig ville have fået. Det er fedt."
Karrieremuligheder
Hans Peter Geisler er selv generalist, og han havde ingen forudgående erfaring inden for søen og skibsfarten, da han søgte job hos Søfartsstyrelsen. "I starten er der meget at læse op på for sådan en som mig, og det gælder om at holde tungen lige i munden og turde bede andre om hjælp. Heldigvis er hjælpsomhed et varemærke for Søfartsstyrelsen, så man kommer hurtigt efter det."
Til gengæld får han så også rigtig gode muligheder for at flytte rundt til forskellige kontorer med forskelligartede opgaver. Det er det, Søfartsstyrelsen beskriver som ”nyt job – samme arbejdsplads”. Hans Peter har bl.a. været på lån fra Søfartsstyrelsen til Erhvervsministeriets Område 2, hvor han i et år fungerede som et ekstra bindeled mellem styrelse og departement.
"Som indlånt i departementet fik jeg et spændende indblik i det politiske maskinrum og samspillet med andre danske myndigheder på det maritime område. Det er vigtigt for mig at være på en arbejdsplads, hvor jeg har mulighed for at udvikle mig og prøve mig selv af i forskellige opgaver. Det er der stor forståelse for i styrelsen, hvor flere kolleger rykker rundt internt."